Kompost.
OTSE

Segadus "parim enne" kuupäevaga viib endiselt toiduraiskamiseni

Inimestel kipuvad sageli sassi minema tootetähistused "parim enne ja "kõlblik kuni". Toitumisnõustaja Külli Holstingu sõnul tuleb tähelepanelik olla just "kõlblik kuni" tähistuse osas, sest selle kuupäeva kukkudes võivad toidus elutseda ohtlikud mikroorganismid.

Jaga oma kapitoidu retsepti

Toit
OTSE

Kui oskad teha külmkapijääkidest maitsvaid toite, näiteks erilisi võileivakatteid või küpsetada plaadikoogi lennukate lisanditega, siis ootame sinu retsepti koos piltidega! 

Kui ankeet ei avane, siis tõenäoliselt kasutad oma veebilehitsejal reklaamiblokeerijat. Sellisel juhul lülita see ajutiselt välja või saada oma retsept ja pildid aadressile teadus@err.ee. Palun saada pilt nii komponentidest (enne) kui ka valmis roast (pärast). Pildid tee soovitavalt laiupidi, siis saame neid Terevisiooni ekraanil suurelt näidata.

Novaatori toidu säästmise võistlus

Stockholmi Keskkonnainstituudi viimase raporti kohaselt viskavad eestlased igal aastal tihti endale märkamatult kümnete miljonite eurode väärtuses toitu. Hirmutav arv pani enda käitumise peale järele mõtlema ka Novaatori toimetajad. Järgneva kuu vältel jälgime end eriliselt hoolikalt lootuses, et see tekitab meie käitumises püsivamaid muutusi.

kuula ja vaata

Peeter Pihel
OTSE

Peakokk Peeter Pihel soovitab Jupiteris toiduteemalisi filme

Mai on rahvusringhäälingus keskkonnakuu, mis sel aastal pöörab tähelepanu toidu säästmisele. Fotografiska Tallinn peakokk ja jäätmeteta elustiili propageerija Peeter Pihel soovitab sel puhul inspireerivaid toidu- ja keskkonnateemalisi filme ning sarju veebikanali Jupiter.err.ee valikust.

Maikuu on Eesti Rahvusringhäälingus traditsiooniliselt keskkonnakuu. Sel kevadel tõstame au sisse toidu ja selle hoidmise. Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis iseloomustab ka Eestit. Kõige rohkem läheb seejuures toitu raisku kodudes.


Keskkonnakuus löövad kaasa kõik ERR-i programmid. Läbi maikuu pakuvad tele-, raadio- ja veebikanalid mitmekülgset infot, kuidas vähendada toidu raiskamist ja muuta oma harjumusi. ERR kutsub sel teemal kaasa mõtlema ka inimesi ja jagama nutikaid kapitoitude retsepte.

Klassikaraadio toidumuusika

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: