Hoiame toitu: saiavorm
Mai on ERR-is traditsiooniliselt Keskkonnakuu, mille raames kutsume mõtlema seekord toidu hoidmisele ja säästmisele. Retsepti seismajäänud saiast-sepikust vabanemiseks jagavad Otto Samuel ja Aksel Kahar.
- 500-600 gr saia, sepikut (meie pere kasutab ära kõik seismajäänud saia ja sepikuotsad, mis on jõudud kõvaks minna enne, kui ära süüakse)
- 3 tassi piima
- 2 muna
- 2 spl suhkrut
- 1tl kaneeli
- 0,5l moosi (kui moos on hapukas, võid lisada piima-muna segule natuke rohkem suhkrut)
- võid, suhkrut pealepanemiseks
Klopi munad lahti, lisa piim, suhkur, kaneel.
Võta ahjuvorm (meil oli umbes 20x30 cm vorm). Määri vorm võiga, pane pool saiakogusest vormi. Pane kogu moos saiatükkide peale, mis vormis
Nüüd pane ülejäänud saiad vormi Kalla üle muna-piima-kaneeli-suhkru seguga. Kõige peale raputa paar lusikatäit suhkrut ja võitükke
Ahju! Küpseta 200 kraadi juures umbes 45min, lase jahtuda! Kui sul moosi pole, aga on õunu, pirne vms vilju, võid neid moosi asemel kasutada (sel juhul lisa veel suhkrut).
Naudi piimaga!
Kui sul on retsept, mida teistega jagada soovid, postita see Hoiame toitu erilehel.