Hoiame toitu: teise ringi böfstrooganov
Mai on ERR-is traditsiooniliselt Keskkonnakuu, mille raames kutsume mõtlema seekord toidu hoidmisele ja säästmisele. Retspeti üle jäänud lihahautise böfstrooganoviks muutmiseks jagab Anne-Mai Helemäe.
Nädalavahetusel saab hästi teha roogasid, mis vajavad pikemat hautamist. Nii otsustasingi teha Osso Bucot ehk itaaliapärast veisekoodihautist. Kõrvale serveerisin riisi. Hautist jäi aga üle ning järgmisel päeval puhastasin kondid lihast ja tükeldasin liha väiksemateks tükkideks.
Kastme lasin panni peal soojaks, lisasin umbes 3 spl hapukoort ja natuke peterselli. Uus kaste meenutas nüüd juba böfstrooganovi ja keedetud kartuliga oli see hoopis teine roog, kui eelmise päeva veisehautis. Sellest toidutegemisest jäid omakorda üle mõned keedetud kartulid.
Et ka need raisku ei läheks, siis võileiva ja pudru asemel sõime hommikuks hoopis praetud kartulit munaga. Lõikasin kartuli tükkideks ja pruunistasin pannil. Munad kloppisin lahti ja praadisin koos kartuliga läbi. Maitseks soola ja pipart.
Kui nüüd päris aus olla, siis jäi ka riisi üle. Ka selle kasutasin ära, kui tegin indiapärase hakklihapaja hernestega. Kolme päeva toit sai kõik alguse ühest kondiga veiselihatükist.
Kui sul on retsept, mida teistega jagada soovid, postita see Hoiame toitu erilehel.