Hoiame toitu: läätse-hakklihapada

Kui läätsi üle jääb või hakkab hakkliha käest minema, pole tarvis neid ilmtingimata ära visata. Retsepti läätse-hakklihapaja valmistamiseks jagab Eveli Loorents.
Valmistusaeg 30 min
Kogus: 3 inimesele kaheks päevaks :)
- 400 g läätsi (võib vabalt asendada ka näiteks tatra, makaronide või kikerhernestega)
- 500 g hakkliha
- väiksem kapsas
- 2 porgandit või muud aedvilja, mis külmkapis üle on
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- magus tšillikaste või muud kastet, mis kodus leidub sool
Keeda läätsed vees pehmeks ja nõruta. Prae pannil hakkliha tükeldatud sibula ja küüslauguga. Kui valmis, tõsta eraldi kaussi või potti. Samuti hauta pannil tükendatud kapsas ja porgand või muu aedvili.
Nüüd tõsta potti kõik kokku: keedetud läätsed, hakklihasegu, aedviljasegu. Maitsesta soola ja kastmega (mina panin umbes 300 milliliitrit kastet, tuli küllaltki vürtsikas). Serveerisin värske koriandriga.

Kui sul on retsept, mida teistega jagada soovid, postita see Hoiame toitu erilehel.