Hoiame toitu: hommikupudru uus etteaste

Kui möödunud päevast jääb putru üle, ei maksa seda ilmtingimata prügikasti visata. Nippi hommikupudru värskendamiseks jagab Helen Verev.
Lisa hommikupudru jäänustele (nt täistera jämeda kaerahelbe pudru) sekka 1/3 pudru hulgast küpsetamata helbeid (sama, mis pudrus).
Sõltuvalt pudru kogusest ja magusalembusest lisa mõnusalt suhkrut, veidi soola, 1-2 muna ja toatemperatuuril pehmenenud võid. Uusi maitseid saab kui lisada kaneeli, seemneid, šokolaadi tükke jne.
Sega kõik koostisosad kokku, tee ahjuplaadile supilusikatäitest hunnikud ja küpseta ahjus 190 C juures, kuni kaerapätsikud muutuvad isuäratavaks :) Söö ja naudi.
PS. riisipudrust saab imemaitsvad pätsikud kui lisada juurde veel kookosjahu ja veidi mandlijahu.

Kui sul on retsept, mida teistega jagada soovid, postita see Hoiame toitu erilehel.