Hoiame toitu: grillitud köögiviljad ja köögivilja latte
Oma retsepti kuusekasvudega vürtsitatud grillitud köögiviljade valmistamiseks ja nende järgmisel päeval omakorda latte'ks muutmiseks jagab Novaatori lugeja Erlis.
Vali välja hoolikalt köögiviljad, mida soovid grillida. Puhasta ja koori need vastavalt vajadusele ja iseloomule. Ära haki kindlasti köögivilju liiga pisikesteks tükkideks. Küpsemisel köögiviljad tõmbavad kokku, küpsevad liiga läbi jahiljem võib grillilt tulla ebameeldiv moos, mis kedagi ei eruta.
Kindlasti hakka grillpannile köögivilju lisama küpsemise järjekorras - nii saad lõpptulemuse nauditava ja külaliste rahulolu on garanteeritud. Teisisõnu pikemat küpsemist vajavad köögiviljad varem ja pehmemad vähem küpsemist vajavad hiljem. Eelnevalt võid köögiviljad läbi segada kergelt õliga, et vältida grillpanni külge küpsemist.
Kasuta maitsestamiseks erinevaid ürte, tüümian, basiilik, rosmarin vastavalt maitsele. Minu tänane saladus seisneb aga kuusekasvudes, mida siit-sealt veel leida võib. Kohalik ja hooajaline rohekas kasv toimib eriti maitsekalt peale seda kui on köögiviljadega kuumal grillipannil saanud veidikene lepasuitsu ja meeldivat jumet, et kõik see oleks nauditav juba peale vaadates. Veidike hapukust ja meeldivat metsikut maitset annavad köögiviljadele just sellise väärtuse mida keegi ei oska oodata.
Sellise assortii juures on parim järgmise päeva lahendusena see vormistada köögivilja latte'ks. Soojendad juba suitsuse mekiga köögiviljad ja segad sisse näiteks järelejäänud adžika või tomatikastme. Lased kohvimasinast piima vahu peale. Küll sa siis juba näed, et keegi ei krimpsuta nina, kui seda serveerid. Peenralt veel suts rohelist peale ja oledki aplausi ära teeninud.
Kui sul on retsept, mida teistega jagada soovid, postita see Hoiame toitu erilehel.