Hoiame toitu: Angelica Udekülli kausitoit heeringa ja köögiviljadega
Restoran Wicca peakokk ja telesarja "Suus sulav Eesti" saatejuht Angelica Udeküll jagab soodsa ja moodsa kausitoidu retsepti, mis sobib suurepäraselt kodus nautimiseks või kaasa haaramiseks nii tööle kui ka matkale. Vähe kaloreid ja palju kasulikke vitamiine ning ära saab kasutada mitmeid kodus leiduvaid toiduaineid.
- 80 g / 150 ml punast kapsast
- u ¼ tl soola näpuotsaga
- u ¼ tl suhkrut näpuotsaga
- 1 spl laimimahla või õunaäädikat
- 1 spl õli
- 1 väiksem peet
- värskelt jahvatatud must pipart
- 1 tl mädarõigast
- 1 spl majoneesi
- 4 beebi / 1 suur keedetud kartul
- 1 spl õli või võid praadimiseks
- 1 heeringafilee
- Lisaks peotäis rohelisi lehti (nt oblikas, rukola, frillis vms.), maitserohelist (nt rohelist sibulat, murulauku või tilli) ja röstitud sibulat (võib asendada keedetud ja võis praetud kruupide või toortatraga).
Haki kapsas võimalikult peenikesteks ribadeks, maitsesta soola ja suhkruga ning mudi kapsas maitseainetega läbi. Lisa värskelt pressitud laimimahl ja õli.
Haki peet ribadeks, maitsesta musta pipra ja mädarõikaga.
Lisa majonees ning sega peediga läbi.
Lõika keedetud kartul ühe sentimeetri paksusteks ratasteks ja prae võis, kuumal pannil.
Lõika heeringas viiludeks.
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja haki maitseroheline.
Tõsta komponendid kaussi ja puista üle maitserohelise ning röstitud sibulaga.
Kui sul on retsept, mida teistega jagada soovid, postita see Hoiame toitu erilehel.