27. veebruaril 1879 avastati sahhariin
27. veebruaril 1879 avastati kunstlik magusaine - sahhariin. Aine avastas pooljuhuslikult Constantine Fahlberg Johns Hopkinsi ülikoolis Baltimore’is.
Fahlberg avastas sahhariini söetõrva tuletiste uurimisel. Ülemaailmse kuulsuse ja tuntuse saavutas sahhariin oma magususega. Sahhariinist tingitud magusaaisting on suhkrust keskmiselt 500 korda tugevam. Aine lasti müügile üsna pea pärast avastamist, kuid tõelise müügimenu saavutas see alles esimese maailmasõja ajal saabunud suhkrudefitsiidiga.
1960-70. aastatel muutus aine iseäranis armastatuks dieedipidajate seas kui väga magus, kuid seejuures kalorivaene aine. Üheksakümnendate aastate alguses hakati enam tähelepanu pöörama ka sahhariini kasutamise varjupoolele. USA-s lisati aine mõneks ajaks isegi vähki tekitavate ainete nimekirja, sest sahhariini söönud katseloomadel tekkisid pahaloomulised kasvajad. Inimestel pole kõrvalmõju ilmnemist seni tõestatud.
Toimetaja: Jaan-Juhan Oidermaa