Novaator ETVs: kui palju suhkrut sisaldab ketšup? ({{commentsTotal}})

10. mai „Novaator“ oli õige magus. Kas teadsite, et näiteks ketšup on üks magusamaid toiduaineid ning et suhkrut leidub ohtrasti ka leivas? ERRi teadustoimetajad tundsid huvi, kui palju on maailmas uuritud suhkrumaksu mõju ning ühtlasi rahuldasid oma uudishimu – kui palju lisasuhkrut sisaldavad toiduained, mida me tavaliselt soolase toiduna sööme?

Lisaks on saates aga ulmeliselt huvitav lugu kirjandusteadlase Andrus Oru doktoritööst, mis õige pea Tartu ülikoolis kaitsmisele tuleb. Tuleb välja, et ulmekirjandus on žanriliselt väga mitmekesine – selle alla võib liigitada ka meile tuttavad „Nukitsamehe“ ja Indrek Hargla „Süvahavva“. Teistpidi võib aga küsida, kas ulmekirjandust üldse saabki suruda žanriraamidesse?

Saate lõpus saab vastuse televaataja Rene, kes küsis, kas siis jõuab finišisse kiiremini kui joosta pöörlemisega vastupidises suunas? Sellele küsimusele annab vastuse noor teadustalent Karl Vilhelm Valter, kes eelmisel nädalal võitis läbi hooaegade noorimana, vaid 9. klassi õpilasena, teadussaate „Rakett 69“.

Toimetaja: Marju Himma



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: